sábado, diciembre 09, 2006

Vacamorta: el TSJC dóna la raó als antiabocador

Anomenar-los "antiabocador" només ha sigut una llicència del títol. La PAAC, la Plataforma Alernativa a l'Abocador de Cruïlles, no té res d'"anti" i molt de "pro": proterritori, projustícia, proraó. Porten lluitant contra l'abocador de Vacamorta des de l'any 2000 (la foto de dalt és seva) i, finalment, el 4 de desembre passat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els ha donat la raó. L'abocador de residus industrials no acompleix les mesures de seguretat, està en zona humida, i per tant protegida, i massa a prop de nuclis habitats. La sentència diu que s'ha de treure d'allà i deixar-ho tot tal i com estava. Ara la Generalitat pot recórrer al Suprem i l'Ajuntament fer un pla urbanístic nou que, d'alguna manera, el legalitzi, però això no hauria de succeïr. Medi Ambient hauria de demostrar la seva sensibilitat envers un desastrós projecte convergent que no van començar ells i l'ajuntament de Cruïlles hauria de respectar la voluntat de la gent. Però no es tracta només de voluntats i sensibilitats. Si aneu a la pàgina de la PAAC hi podreu llegir els contundents motius ecològics i d'amenaça per la salut humana que l'abocador de Vacamorta ha suposat i suposa. Des d'aquí fem una crida a Iniciativa perquè obligui, des de les seves responsabilitats a Medi Ambient, a fer efectiva la sentència del TSJC el més aviat possible. No pot ser d'altre manera.

1 comentario:

Viajes con Ibérica 2000 dijo...

Estimados amigos:

Los equipos de Ibérica 2000 quieren enviar a sus colaboradores para recopilar toda la información posible sobre este tema del Vertedero de Vacamorta en Cruilles, para alojarla en www.iberica2000.org. Tema relacionado con toda la investigación que se lleva realizando a través de el Vertedero de La Murada en Origuela (Alicante-Murcia) y sobre el traslado y fuga ilegal de basuras de Cataluña hacia Valencia (cientos de camiones diarios que transportan las basuras para ser enterradas sin control ni sin tratamiento)

* Detenido y puesto en libertad, el empresario que sigue enterrando las basuras a la Diputación de Valencia.
PUEDES “FORRARTE” SI CONTRAVIENES LA LEY, PAGAS A FUERZAS POLÍTICAS DE LA REGIÓN... EN ESPAÑA.
Este sería el caso del empresario Ángel Fenoll, que compró ilegalmente votos para el PP a fin de tener adjudicados por un montón de ayuntamientos de Alicante la contrata de basuras. Si actúas así, puedes traer miles de toneladas diarias de basuras, de toda Valencia, de Alicante, de Murcia y hasta de Barcelona. La empresa Girsa, ahora en el punto de mira por corrupción y por atentado criminal a la salud pública, al no velar por la separación ni tratar de forma segura los resíduos sólidos urbanos.
http://www.iberica2000.org/Es/Articulo.asp?Id=3435

* Basuras procedentes de Barcelona, se entierran en Alicante.
No es suficiente la polémica que los políticos valencianos inyectan a la población desinformada para arrastrarles a la guerra manipulada del agua que será empleada para las urbanizaciones y los campos de golf, que negocian y obtienen suculentos beneficios mirando hacia otra parte con la entrada de basuras ilegales de Cataluña en la Comunidad Valenciana.
http://www.iberica2000.org/Es/Articulo.asp?Id=3322

Telf. de contacto:
653 378 661
Ibérica 2000.