sábado, septiembre 23, 2006

Sobre el ciment

I parlant de ciment a Rupià (a la foto una pintada "Prou totxo!" a les noves adosades que s'estan construint ara al poble), per si algú s'ha perdut la notícia de la setmana: Espanya ja és el primer importador de ciment d'Europa i el segon del món. Mèrit decididament merescut gràcies a la nostra passió pel totxo, que, com és ben sabut, no s'engantxa sol.
En tot el planeta, només els Estats Units importen més ciment que nosaltres segóns l'agrupació de fabricants de ciments espanyola. Al 2006, només fins l'agost, hem consumit, diuen, 37,3 milions de tones de ciment. La meitat d'elles, a més, probablement obtingudes sota condicions laborals esclavitzants, doncs procedeix de la Xina.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Aguait: deus volguer dir 37,3 milions de tones suposo, no? Una tona son 1.000 kg. Amb 37,3 no arribem ni a Serra de Daró.
Ep, alerta -veig un anonim en anglés- que no us pasi com al blog d´en Miquel Bofill -el senador de Torroella-. Tots els comentaris que li arriben al bloc son propaganda pornografica: de cada 31 comentaris, 30 ho son. De fet poques vegades contesta ,tanmateix, al unic comentari que li fan lo qual converteix el seu bloc en aigua de borrages.

Homo Finit dijo...

I tant que són milions de tones! ja ho he canviat, gràcies!