lunes, diciembre 10, 2007

Flaçà: 'Al cero, que dura más'

El segon premi a la poda salvatge d'aquest any va a parar a l'ajuntament de Flaçà (Gironès), per la poda dels platans de l'estació. Es pot dir que és una autentica poda a l’espanyola: "Al cero, que así dura más". A veure si aprenen aquests ajuntaments del sud de França que tenen uns platans immensos (penso en Ceret, ara mateix) i van fent podes afeminadas de tant en tant. Aquí a Espanya, terra de toreros i conqueridors, no ens estem de punyetes.

Sé que molts es preguntaran, per què no el primer premi?, aquesta gent s'ha esmerat. Doncs no, el primer premi queda momentàniament desert, i serà per aquell ajuntament o entitat que per fi s'adoni de que el que cal fer és tallar els arbres d’arrel i arrancar la soca, per si de cas. I a continuació posar uns quan arbres de plàstic, que queden molt monos.

No us penseu que és una tonteria no, això comporta un munt d'avantatges:

- no cal regar-los; per tant, ajuderiem a l'estalvi d'aigua, i, per tant, estalvi de calerons pel municipi (més xocolatades, més festa major, més polivalents, què tal un parell per cada 100 habitans?)…
- no hi hauria polen a la primavera; ja sabem el molest que és, i fomenta les al.lergies…
- no caurien fulles a la tardor; no cal escombrar, ni desembuçar les clavagueres, més calerons que s'estalvien…
- no cal podar-los mai més; més caleron estalviats…
- no hi ha ocells; que també són molt molestos perquè es caguen, canten (els russinyols fins i tot de nit, amb aquell cant tan fort), les plagues de coloms i els estornells, això també comporta un estalvi de calerons municipals (potser per una sardinada popular?)…
- es reduirïen els insectes; mosques, mosquits, pulgons….

En fi, la llista seria infinita, ja es veu que tot són avantatges.

El primer premi doncs, queda desert, però cal una menció especial per l'esforç de Torroella de Montgrí amb la poda de les mèlies. I afegir també que alguns municipis petits estan fent molts mèrits: d'arbres ja quasi no els en queden, però no s'acaben de decidir a posar els arbres de plàstic, es pensen que posant només faroles colarà…, i no.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Està molt bé això de renegar de tot sense posar el nom. Jo també m'hi apunto.

zel dijo...

Molt ben dit, així m'agrada que algú que sembla entendre-hi, parli de com cony els coronen i qui deu ser el cap pensant... Salut!

Anónimo dijo...

ja que tothom és anònim, perquè no jo?. Algú ha pensat en la "salut" d'aquests arbres abans de "coronar-los". Perquè culpem l'Ajuntament, no pertanyen a RENFE?