miércoles, mayo 23, 2007

Les antigues escoles de Sant Feliu de Boada

Silvia Omedes ens ha enviat aquest escrit i aquestes fotografies sobre les noves cases que s'estan fent a Sant Feliu de Boada com a "compensació" per arreglar les antigues escoles.
"La constructora Floret S.L., a canvi d´arreglar les antigues Escoles del poble de Sant Feliu de Boada i d´urbanitzar tot un plà a l´entrada del mateix venint desde Sant Julià de Boada, ha rebut el permís per construir de nova planta vuit cases. Aquesta intervenció afectarà molt al perfil urbà i estructura d´aquest petit poble en molts sentits.
De fet, si un es passeja pel poble avui, ja veu tristament com un dels camins de terra que bordejaven les escoles i per on els vianants passejavem sovint s´ha convertit en una carretera d´asfalt prou ample com la comarcal d´on neixia. Asfalt i més asfalt per arribar a veure i sentir més cotxes, més restaurants (ja ni hi ha dos), més contaminació visual, més contaminació luminínica i més contaminació ambiental.
Personalment em fa por que aquest petit poble es converteixi en una altre Peratallada, no sé si m´explico. Sant Feliu de Boada ha sapigut des de fa anys guardar bastant bé les proporcions i la mesura del seu creixement, tot i ser un poble molt conegut i molt visitat per turistes i estiuejants. Serà precisament per això mateix, per haver-ho fet bé, que rep tantes visites de gent que l´admira? Quan Sant Feliu s´hagi convertit en una urbanització, serà igual d´agradable passejar hi?
No puc entendre com el Sr. Figueras, que està darrera de tot aquest plà d´urbanització i que ja és responsable d´haver-se carregat mig poble de Torrent amb les cases adossades que ha construit a tort i dret, i que a més és el responsable també dels fanalets ridículs típics de població anglosaxona que il.luminen tot el llarg de la carretera que bordeja Torrent, tingui les llicencies que calen per passar a fer el mateix al poble veí. No sé, de veritat, que és el que mou a la gent que ja te prou diners a seguir explotant el territori i el paissatge, i a seguir especulant amb el bé comú.
És que, Sr. Figueras, no s´estima aquest paissatge? És que no en té prou de pífies, ja? Amb l´excusa del bon gust i de portar turisme de qualitat, quantes masies adossades pot arribar a construir vostè en els proxims anys? Perquè d´empreses en té diverses i ben contactades amb el Sr. Nadal. Em fa molta por, Sr. Figueras. Què és per vostè el bon gust i el bon fer? I els senyors alcaldes d´aquestes poblacions (Sant Feliu, Torrent, Sant Julià, Palau Sator), també
vostè, Sr Nadal, quan valen? Perquè el territori que vostès no respecten val molt més del que han cobrat. Amb quin dret el manipulen sense respecte i només amb fins de lucre?
Amb aquesta petita carta us exposo la meva indignació i la meva perplexitat davant d´aquests fets i aquesta gent. Silvia Omedes."

3 comentarios:

rogero dijo...

lluiteu, de veritat, lluiteu perquè l'encant de l'empordà no perdi la seva màgia. Sóc veí de la garriga enamorat de l'empordà des de la infantesa. Vaig viure de petit a l'escala i espero tornar-hi algun dia. Moveu-vos per evitar que l'especulació envaeixi aquesta terra!

Anónimo dijo...

Pel que em consta l`abocador de la bisbal es tenia de fer a torrent on la familia coneguda popularment figueres-gil-roca "marbella" s`hi va oposar radicalment amb l`excusa de preservar l`entorn,ara a l`entorn s`hi esta construint un barri de cases al mig del bosc,l`unica esperança que ens queda es que l`antic alcalda de torrent ha perdut les eleccions i ara la familia-gil-roca potser no podra gaudir en exclusiva dels seus serveis,siusplau no hos deixeu comprar

Anónimo dijo...

doncs posem noms i cognoms a les queixes, sense por!

Silvia